بیشتر افرادی که خانه اجاره می کنند با این تصور که قرار است یک سال در آن خانه بمانند، دکوراسیون منزل را محدود به آویزان کردن یک پرده ی جدید یا لوستر و در نهایت نقاشی کردن دیوار ها می دانند. ولی با تغییرات جزیی می توانید فضایی جدید و روح بخش مطابق سلیقه و روحیات خودتان خلق کنید.
تغییرات نورپردازی
استفاده از نورسقفی در قسمت هایی از سقف که تاکنون نبوده اند یا نصب چراغ های دیوار کوب می تواند فضایی جدید و متنوع رقم بزند. می توانید با تعویض چراغ های خانه و نصب لوستر ها و چراغ هایی با قیمت مناسب فضای مناسب با حال و هوای جدید ایجاد کنید، البته تمام این تغییرات مشروط بر موافقت صاحب خانه می باشد.
پنجره ها
اگر پنجره ها ظاهری نامناسب دارند می توانید با نصب کرکره ها یا رنگ کردن قاب آن ها با رنگ های خنثی جلوه ای زیبا به فضایی که پنجره در آن قرار دارد بدهید. نصب چوب پرده های خلاقانه با رنگ های متنوع نیز پنجره را زیبا تر می کند.
آشپزخانه
کفپوش های قدیمی را به وسیله ی موکت های طرح دار یا قالیچه بپوشانید. کابینت های چوبی قدیمی را با برچسب های طرح چوب متحول کنید، عیب کاشی ها یا دیوار های آسیب دیده را به وسیله ی تابلو های کوچک بپوشانید.
سرویس بهداشتی
وسایل و قفسه های قدیمی و رنگ و رورفته را کنار بگذارید و از قفسه های دیواری نو و همچنین یک آینه ی ساده برای دیوار حمام استفاده کنید، می توانید این قفسه های قدیمی را هنگام تحویل خانه به صاحب خانه دوباره نصب کنید.
کشو ها و کمد دیواری
می توانید از کمد های قابل حمل برای ایجاد فضای ذخیره سازی بیشتر استفاده کنید، کمد هایی که هنگام ترک خانه و اتمام مدت اجاره بتوانید با خود ببرید.
تحریریه دکوبوم
منبع: decoboom
اتاق غذا خوری فضایی است برای به نمایش در آوردن رنگ های گرم و اشتها آور، به همین دلیل استفاده از این رنگ در اتاق غذا خوری اندکی با ریسک همراه است ولی اگر با احتیاط و دانش کافی از این رنگ استفاده شود، فضایی روح بخش و مجلل پدید می آید.
یکی از حساس ترین تناژ های بنفش، بنفش تیره مانند بنفش بادمجانی است. زیرا ممکن است باعث سنگین شدن، تاریک و حتی غم بار شدن احساس فضا شود. از این رو در استفاده از چنین تناژی از رنگ بنفش باید جانب احتیاط رابیشتر رعایت کنید و به طور هوشمندانه رنگ های دیگر را با رنگ بنفش ترکیب کنید تا گرما و راحتی فضا تامین گردد و به تعادل بصری برسد.
می توانید بنفش را با ارغوانی ملایم ترکیب کنید و دکوراسیونی متعادل به وجود آورید، همچنین می توانید این رنگ را با رنگ برنزی ترکیب کنید و ترکیبی لوکس و گرم ایجاد کنید.
ترکیب بنفش با یاسی و سفید، فضای غذا خوری را متعادل و از سنگین شدن بیش از حد فضا جلوگیری می کند.
تحریریه دکوبوم
منبع: decoboom
دکوراسیون داخلی این آشپزخانه نه تنها پویا و مدرن می باشد بلکه کاملا با وسایل شخصی و مطابق با نظر کارفرما طراحی شده است. استفاده از اکسسوری ها و وسایل مورد علاقه شخصی در طراحی باعث می شود جذابیت فوق العاده ای در طراحی به وجود بیاید. طراح در این باره می گوید: "بخش عظیمی از جلسه اول طراحی ما به داستان های شخصی و تمامی مجسمه ها، سبدها، عناصر طبیعی همانند سنگ ها، چوب ها و… که در سراسر خانه به نمایش در آمده بودند، اختصاص داده شد. در مرکز این آشپزخانه کانادایی میزی برای آماده سازی غذا وجود دارد که با طراحی ساده و هندسی اش این امکان را به بیننده می دهد تا به وسایل دیگر در آشپزخانه توجه بیشتری داشته باشد.
تحریریه دکوبوم
منبع: freshome
فنگ شویی هنر و علم بررسی محیط از لحاظ زیبایی و کیفیت و ارتباط آن با زندگی می باشد. این دو عنصر با هم و در کنار هم چرخه ی حیات را پوشش می دهند.
فنگ شویی (feng shui ) دو کلمه ی چینی به نام باد و آب هستند که بیانگر اعتقاد چینی ها در کشمکش نیرو های خوب و نیرو های شیطانی است. چینی ها از این اعتقاد در طراحی داخلی و طراحی محیط زندگی و حتی در آداب دفن مردگان استفاده می کنند تا انرژی هایی که انسان را احاطه کرده است، به تعادل و هماهنگی بهتری دست پیدا کنند.
اصول فنگ شویی از چند هزار سال پیش بار ها مورد تجربه قرار گرفته و هنوز با زندگی های پر اضطراب و خانه های مدرن ما مطابقت دارد. از نظر فنگ شویی با ایجاد تعادل میان پنج عنصر بنیادی ( چوب، آتش، خاک، آهن و آب) می توان نظم لازم برای تغییر انرژی یک مکان را ایجاد کرد و با تقویت انرژی حیاتی مکان ها، مانع از نشر انرژی های منفی و امواج مخرب شد.
ممکن است شما از نظم خانه ی خود کاملا راضی باشید اما می توانید برای اصلاح و بهبود جزییات از فنگ شویی استفاده کرده و به نتایج مطلوب تری دست یابید.
توصیه های فنگ شویی
فنگ شویی توصیه نمی کند که قواعد آن، مو به مو اجرا شود. این اصول را در اتاق هایی به کار ببرید که فکر می کنید لازم است.
به کار گیری فنگ شویی اضافه کردن اشیای سنتی ساخت چین به لوازم خانه نیست.
هر وسیله ی شکسته، خراب و بی استفاده را بازبینی کنید و شهامت دور ریختن یا تعمیر مجدد آن را داشته باشید.
هدایا و وسایلی که از آن ها خوشتان نمی آید در کمد هایتان انبار نکنید، کم ترین ضرری که دارند این است که بیهوده فضای شما را اشغال می کنند.
از بی نظمی بپرهیزید، هوا را تهویه کنید و به طور مرتب خانه را نظافت کنید تا انرژی مثبت آزادانه جریان یابد.
مبلمان کجا باشد؟
مبلمان را در مقابل یک دیوار ساده ی بدون طراحی و دور ترین دیوار به ورودی خانه قرار دهید. اندکی فاصله میان دیوار و مبل ایجاد کنید. مبلمان را در قسمتی قرار دهید که احساس منیت ایجاد کنی، قرار گیری تمام مبلمان دور از دیوار های اصلی حس ناامنی و راحت نبودن ایجاد می کند.
مشکلات فنگ شویی در اکثر نشیمن ها؟
مبلمان بسیار نزدیک به هم چیده شده اند و فضایی نامناسب برای صحبت کردن و استراحت ایجاد شده است همچنین در نظر نگرفتن فاصله ی مناسب مبل از دیوار، فضای نشیمن را بسته و کوچک تر نشان می دهد.
میز مقابل مبل چگونه باشد؟
استفاده از میز مدور و دایره ای شکل مناسب تر از میز های مربع و مستطیل شکل است. میز های دایره ای باعث چرخش انرژی در فضای خانه و به خصوص نشیمن می شوند.
جریان حرکتی در نشیمن چگونه باشد؟
جریان حرکتی در نشیمن به گونه ای باشد که به مبلمان نشیمن برخورد نکنیم و هنگام ورود به خانه از پشت مبل ها عبور نکنیم، این کار حسی منفی و بی نظم ایجاد می کند.
تحریریه دکوبوم
منبع: طراحی داخلی ( تالیف محمد مهدی فخیمی)
در این قسمت دستورالعمل های ساده ای که با رعایت آن ها فرش دستباف شما از گزند صدمات در امان می ماند را بیان می کنیم.
1: سطحی که فرش بر روی آن گسترده می شود باید صاف، خشک و عاری از گرد و خاک باشد.
2: فرش نباید بر روی سطح گچی یا خاکی یا آهکی گسترده شود.
3: بهتر است فرش بر روی موکت یا لاستیک و یا فرش دیگری پهن نگردد.
4: هنگام نظافت فرش بهتر است پنجره ها باز باشد تا گرد و خاک ناشی از نظافت دوباره روی فرش ننشیند.
5: درز های لا به لای سنگ فرش، سرامیک یا موزاییک که فرش بر روی آن پهن می شود نباید خالی باشد زیرا مخفیگاه خوبی برای رشد بید خواهد بود.
6: برای جلوگیری از بید خوردگی پشت فرش می توانید از مقداری پودر نفتالین یا نگزالت و یا مواد گیاهی مانند تنباکو استفاده کنید.
7: چنانچه فرش دچار بید خوردگی شد، ابتدا باید سطحی را که فرش روی آن قرار دارد را کنترل و تمیز نمود سپس نقاط بید خورده حتما باید ترمیم گردند تا هنگام شست و شو، قسمت های کنار بید خوردگی آسیب نبینند.
8: عامل بید خوردگی، پشم های ضدعفونی نشده، هوای شرجی و مرطوب و نگهداری فرش در محل های سربسته و متروک و یا عدم توجه و نظافت فرش می باشد. در صورتی که فرش در محل های سربسته و متروک قرار دارد، باید هر ماه یکبار در ها باز گردند و فرش ها مورد بازرسی قرار گیرند.
9: فرش در طول زمان استفاده باید شستشو گردد.
10: در صورتی که خودتان در نظر دارید فرش را شست و شو کنید، اول آن را کاملا تکان داده و گرد و غبار آن را بگیرید و بعد شست و شو را شروع کنید.
11: شست و شوی فرش با مواد پاک کننده دارای خاصیت اسیدی مانند کلروهیدروسولفیت ها باعث کم دوامی و از بین رفتن تار های فرش می شود. بهترین شوینده برای فرش صلبون های کم اسید می باشد.
12: اگر فرشی را که در آن از رنگ های شیمیایی استفاده شده است را می شویید امکان مخلوط شدن رنگ ها وجود دارد. لذا در مورد این گونه فرش ها با فروشنده ی خود مشورت کنید.
13: روشویی فرش با هر نوع شامپو باعث پوسیدگی فرش می شود، تبلیغاتی که در مورد این شامپو فرش ها می شود واقعیت ندارد.
14: چنانچه آب بر روی فرش ریخت باید آب آن گرفته و کاملا خشک شود.
15: اگر نوشابه و یا شربت یا غذا بر روی فرش ریخت آن قسمت باید به سرعت شست و شو و خشک گردد.
16: از تابش نور مستقیم آفتاب بر روی فرش جلوگیری شود.
17: برای یکنواخت ماندن سطوح فرش بهتر است هر شش ماه یک بار فرش سر و ته شود.
18: در نقاطی که آب و هوای آن گرم و مرطوب می باشد بهتر است از فرش های تمام پشم استفاده شود. چرا که این فرش ها رطوبت کمی جذب می کنند.
تحریریه دکوبوم
منبع: طراحی داخلی ( تالیف محمد مهدی فخیمی)